sliderdd

ALF’ten açık kurtarma eylemi; 4 tavşan özgür!

Hayvanlar için daha fazla katliam, acı ve işkence anlamına gelecek olan yasa tasarısına karşı Kadıköy’de tüm hayvan hakları savunucularını buluşturan eylemin ardından bir grup Hayvan Kurtuluş Cephesi (ALF) militanı 2 ayrı petshop’a baskın düzenledi. 4 tavşan kurtarıldı. Eylem Kuzey Ormanlarında yaşama mücadelesi veren hayvan türlerine adandı.





2 Mart’ta Kadıköy’de hayvan hakları aktivistlerinin düzenlediği Ölüm Yasasına Hayır eyleminin bilinmeyen bir yönü ortaya çıktı. Kadıköy Rıhtım’daki basın açıklamasının ardından Vegan Blok olarak Boğa’ya doğru yürüyüşe geçen yaklaşık 150 kişilik grubun arasına karışan birkaç kişi Başkent Petshop’a girdi ve kafesler içerisinde satılacakları günü bekleyen dört tavşanı kurtardı. Dışarıdaki kalabalığın “Hayvanlar mal değil, satılamaz!”, “İnsana, hayvana, yeryüzüne özgürlük!” gibi sloganlarla destek verdiği grup, tavşanları aldıktan sonra bir araca binerek kayıplara karıştı.

Bu eylemi yapan gizemli grup kendilerine ALF yani Hayvan Kurtuluş Cephesi adını veriyor. ALF yaklaşık 40 senedir dünya çapında aktif olan lidersiz bir misyon. Amaçları ise endüstriyel olarak veya insan faydası için kullanılan/öldürülen hayvanları doğrudan eylemle özgürlüklerine kavuşturmak. Bu yapılanma ile ilişkili dünyada faaliyet yürüten aktivist sayısı bilinemiyor; çünkü ALF’nin internet sitesine göre hayvanları esaretten kurtaran herkes eylem sırasında hiçbir hayvan ve insana zarar vermediği sürece kendisine ALF diyebilir. ABD İçişleri Bakanlığı ALF eylemlerini 2005′ten beri terör faaliyeti olarak değerlendiriyor ve aktivistlerin hayvan kullanan sektörlere verdikleri zararı durdurmak için kaynaklarını ayırıyor.

Kadıköy’deki bu eylem, Türkiye’de ALF’nin ilk açık kurtarma girişimi olarak kayda geçti. Eylemciler basına gönderdikleri bildiri:

"2 Mart 2014 pazar günü, yeni ölüm yasası tasarısını protesto etmek için Kadıköy’de toplanıldı. Toplanan kalabalık arasındaki ALF aktivistleri Caferağa’daki Başkent Petshop’da, satılana kadar çok kötü koşullarda yaşamaya mahkum bırakılan tahakküm altındaki dört tavşanı kurtarıp özgürlüklerine kavuşturdu.

Petshoplara getirilişleri bavullarla olan bu canlılar petshoplarda satılamadıkları taktirde şirinlikleri kaybolduğunda öldürülür.

Bu eylemle herkesi doğrudan eyleme, ALF, ELF ve benzeri pek çok hayvan ve doğa özgürlüğü için mücadele eden dostlarımızı desteğe çağırıyor ve eylemi Kuzey Ormanlarındaki yıkım dolayısıyla yok olmak üzere olan tüm türlere adıyoruz.

Sokak hayvanlarının tecrit kamplarına sürülerek, denek olarak kullanılmalarına şiddetle karşıyız, gerekirse şiddetle karşılık vereceğiz.

Şimdi değilse ne zaman?
Sen değilsen kim?"

Eylemin videosunu izlemek için;
https://www.youtube.com/watch?v=9K2iOk9h06Y

Haber: sosyalsavas.org