sliderdd

Ağaç Katliamı Partisi işbaşında: Florya’da asırlık ağaç kıyımı

“Ağaç Katliamı Partisi” ve yandaş şirketleri, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nden bir gün sonra bu kez Florya’da işbaşında! Florya-Şenlikköy’deki eski tren istasyonu civarında bulunan 150 yaşındaki yaklaşık 100 ağaç, Marmaray’la bağlantılı tren hatlarının genişletmesi bahanesiyle, Marmaray projesi yüklenici şirketlerinden Su Yapı Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş firması tarafından bugün öğlen saatlerinde katledildi. 30 km’lik bir alanda sürdürülen ağaç kesim işinin ihalesini alan Sur Yapı firması yaklaşık 200 ağacı da kesilmek üzere işaretledi.
 


Öğlen saatlerinde yapılan ağaç kıyımını haber alarak bölgeye gelen Küçükçekmece ve Bakırköy HDP belediye eş başkan adayları Hatice Altınışık ve Vahit Genç’in de aralarında bulunduğu bir grubun kıyımı durdurmaya çalışması üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri getirildi.

Ankara merkezli bir şirket olan ve Dünya Bankası kredili birçok işte yüklenici şirket olarak yer alan Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş, Marmaray’ın yanı sıra NABUCCO Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Çine Barajı ve HEB projesi gibi projelerde de yer alıyor.

Haber: Kuzey Ormanları Savunması