sliderdd

'Başbakan’ın yakınları köyümüzde arsa topluyor' (Rıfat Doğan/Sol - 6 Mart 2014)



Erdoğan ailesine ait olduğu ileri sürülen Çatalca villalarının olduğu bölgedeki köylüler, “Bize kümes yapmak bile yasakken, bunlara izin veriliyor” diyor ve ekliyor: “Erdoğan’ın yakınları yazdan bu yana arsa topluyor.”

Başbakan’ın dünürü Osman Ketenci’ye ait villalarının bulunduğu Kabakça köyüyle ilgili Çatalca esnafı, Başbakan’ın yakınlarının köyde arsa toplandığını yaz aylarında öğrendiklerini söylüyor. Bölgedeki köylüler de “Bize kümes yapmak yasak, onlar gece gizli gizli getirdikleri kamyonlarla villaların etrafını duvarlarla ördü” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

İstanbul Çatalca’ya bağlı Kabakça köyünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’ye ait olduğu öne sürülen 70 dönüm arsa üzerindeki villalarla ilgili yeni iddialar hakkında köylüler, soL’a konuştu.

Köy, 2000 yılından sonra yapılaşmaya kapanan, çivi çakmanın dahi yasak olduğu bir yer. Ancak yasağa rağmen, Başbakan’ın dünürüne ait arazide inşaat çalışmaları yapıldığı söyleniyor. Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler, “Bizim kümes yapmamız bile yasakken, nasıl oluyor da buna izin veriyorlar” diye soruyor. İsimlerini açıklamaktan çekinen köylüler, söz konusu villaların 1992 yılından beri var olduğunu, Başbakan’ın yakınlarına satışının ise yakın dönemde olduğunu dile getiriyor.

"Arsa fiyatları katlandı"Köyde yapılaşma yasağı nedeniyle arsalarını satıp göç etmek zorunda kalan insanların bulunduğunu kaydeden köylüler, villa iddilarıyla birlikte köyde arsa fiyatlarının da katlandığını belirtiyor. Villaların neden Başbakan’ın yakınları tarafından alındığı yönündeki sorumuza ise köylüler, köylerinin yakınlarından 3. Köprü bağlantı yolunun geçeceğini ve bunun yanında 3. Havalimanıyla ilgili söylentilerin de bunda etkili olduğunu söylüyor.

"Herkes biliyor"Konuya ilişkin Çatalca esnafı da iddiaların odağındaki Kabakça’da yoğun bir hareketliliğin olduğunu ve bunun aylar öncesinde başladığını belirtti. İsmini vermek istemeyen ve aynı zamanda Kabakça köyünden olan esnaflardan biri, AKP’li bazı emlakçıların kendisine yaz aylarında “Sizin köyden Başbakan’ın yakınları arsa topluyor” dediğini dile getirdi. Ses kayıtları da bu iddiaları doğruladı diyen esnaf, Çatalca’da bu iddialar artık iddia olmaktan çıktı ve herkes bunları biliyor” diye konuştu.

O tapeler sızdırılmıştıÇatalca’daki villalar ve villaların çevresindeki arazilerin Erdoğan ailesi tarafından kapatılmasıyla ilgili konuşma kayıtları 2 Mart’ta Twitter’da “Başçalan” isimli hesaptan yayımlanmıştı. Tayyip Erdoğan, Osman Ketenci ve Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve taraflarca yalanlanmayan telefon kayıtlarına göre, Erdoğan bölgedeki arazilerin derhal satın alınması talimatı verirken, villaların bazılarının kendisine ait olduğunu kanıtlar şekilde evlerin içinde yapılması gereken tadilatları en küçük ayrıntısına kadar anlatıyor.