sliderdd

Ormanlarını, kentini savunanlar yine hedefte. Devletten OHAL tehdidi!





Devlet istihbarat örgütleri yerel seçimler sonrasında, 3. köprü, 3. havalimanı ve Atatürk Orman Çiftliği gibi "gerekçe" lerle halkın Gezi Direnişi türü eylemler gerçekleştirmesini bekliyor. İstihbarat raporlarında "kalkışma" başlığı altında ele alınan eylemler için başvurulabilecek önlemler arasında OHAL ilanı da sayılıyor.
Taraf Gazetesi'nin haberine göre geçtiğimiz günlerde devletin en üst kademesinde gerçekleşen dış güvenlik zirvesinde ve Milli Güvenlik Kurulu'nda, yerel seçimlerin ardından beklenen eylemler ve onlara karşı alınacak güvenlik önlemleri masaya yatırıldı. İstihbarat birimlerinin hazırladığı ve Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan raporda, "kalkışma" başlığında bulunan önlemler OHAL ilanını da kapsıyor.

Raporlarda seçim sonrasında sonuçlara tepki için düzenlenebileceği düşünülen eylemler, Güneydoğu'da özerklik gerekçeli halk eylemlerinin yanısıra ülke genelinde de Gezi Direnişi benzeri eylemlerin yapılması bekleniyor.

"Fitil Ankara ve İstanbul'da ateşlenecek, 3. havalimanı, 3. köprü ve Atatürk Orman Çiftliği gerekçe olacak"

İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, Gezi Direnişi benzeri eylemler Ankara ve İstanbul'da patlak verecek. Eylemler için gösterilecek gerekçelerin de; 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Atatürk Orman Çiftliği’nin arazisine yapılan Başbakanlık yeni hizmet binası olabileceği Erdoğan'a bildirildi.

Sözü geçen bu üç proje için de açılmış davalar bulunuyor. Bunlardan 3. havalimanı hakkında, ÇED sürecinin -dolayısıyla havalimanı inşaatına dair tüm girişimlerin- yürütmeyi durdurma kararı çıkmış durumda. Atatürk Orman Çiftliği içinde inşası şu an hukuksuzca sürmekte olan Başbakanlık Hizmet Binası hakkında ise, inşaatın yapılmasına olanak tanıyan, bölgenin 3. derece sit alanına dönüştürülmesine ilişkin karar iptal edildi. ÇED raporu muafiyeti kapsamına alınan 3. köprüye karşı açılan çok sayıda dava ise sürüyor.